13.11.06

Crónicas

Un gol d'oportunisme d'Arnal permet retrobar-se amb la victòria


Gabriel Pérez El Sant Andreu ha aconseguit trencar la mala ratxa de resultats –cinc partits sense conèixer el triomf– que havia encadenat en les darreres jornades. Els quadribarrats no han realitzat un joc brillant i encara estan lluny del que s’espera d’ells, però com a mínim han guanyat temps amb una victòria per la mínima davant un cuer que, tot sigui dit, els ha posat les coses ben difícils.
El quadre andreuenc ha començat donant bones sensacions. Tocava bé la pilota al mig de camp i combinava bé fins arribar a l’àrea. De fet, al minut 9 un xut de Godino a passada de Borrell l’ha rebutjat Craviotto evitant així el primer gol. Però poc a poc, el Figueres s’han situant millor al camp i a partir d’aquí han tornat els problemes d’altres jornades. El Sant Andreu s’ha mostrat massa espés a l’hora de moure la pilota i no sabia què fer per arribar a les proximitats de la porteria empordanesa. Tocava i movia la pilota al seu propi terreny de joc però un cop passat la línia divisòria s’estavellaven una vegada i una altre davant la teranyina teixida pel Figueres. Malgrat això, abans del descans, les dues millors oportunitats del partit han estat també quadribarrades. Primer, Jordi Martínez ha recollit una bona passada llarga d’Ortega que no ha sabut rebutjar Viale i, sol davant Craviotto l’ha intentat superar amb una vaselina. Quan ja es cantava el gol, Miguel ha tret la pilota sota pals. Després, Santi Asensio ha xutat lleugerament desviat una pilota servida per Borrell després d’un bon contracop. El 0-0 al descans preocupava als seguidors i l’inici del segon temps no semblava pas convidar a l’optimisme. El Figueres s’ha aprofitat dels dubtes d’un Sant Andreu que durant alguns minuts no aconseguia passar del mig del camp amb la pilota controlada. A més, el Figueres s’anava apropant cada cop més a la porteria d’un Javi Ruiz que ha tornat a estar encertat al sortir per rebutjar una pilota que estava a punt de rematar Sellarés. El gran ensurt ha arribat quan Banal, després d’una falta penjada a l’àrea per Dieguito, ha enviat la pilota al fons de la xarxa. Afortunadament pels interessos quadribarrats, l’àrbitre Azkue Otegi ha anul·lat el gol per un fora de joc que ha estat molt protestat pels empordanesos. L’ensurt ha fet reaccionar al Sant Andreu. Jordi Martinez, que ha luitat i s’ha emportat amb força i qualitat a parts iguals una pilota dividida, s’ha plantat davant Craviotto. El meta visitant ha refusat el xut però Arnal, molt atent, s’ha llençat a per la pilota morta i l’ha aconseguit enviar sota pals per marcar el primer gol. El Figueres ha intentat reaccionar i ha tingut la seva millor opció en una falta llençada per Dieguito que ha picat a la creueta de la porteria de Javi Ruiz. Aquesta jugada, més la vergonyosa expulsió de Godino, que ha vist la segona groga per intentat culminar en gol una jugada que havia estat anul·lada per un dubtós fora de joc. Malgrat jugar amb deu, el Sant Andreu ha sabut nedar i guardar la roba. S’ha defensat de la millor forma possible: tenint la pilota. I així, ha deixat passar els minuts fins que el col·legiat basc ha assenyalat el final del partit.
Camp: Narcís Sala. 1.100 espectadors.
UE Sant Andreu: Javi Ruiz, David Malo, Rodri (Navas, 28'), Ortega, Sito, Charles, Santi Asensio (Arnal, 57'), Borrell (Piera, 71'), Godino, Irace i Jordi Martínez.
UE Miapuesta Figueres: Craviotto, Síria, Banal (Uri, 77'), Miguel, Quim Boadas, Alvaro (Sergio García, 65'), Viale, Diego Carrillo (Mito, 71'), Céspedes, Dieguito i Sellarés.Àrbitre: Azkue Otegi (Basc). T.G.: Navas, Sito, Piera i Godino (2, 74') / Viale, Sergio García i Miguel.Gol: 1-0, Arnal (68').
RODA DE PREMSA DE JAUME CREIXELL
"Ha estat un partit de lluita. A la primera part, hem tingut quatre ocasions clares; a la segona hem anat contra el vent, contra l'aigua i contra la pluja. Hem aguantat el temporal i hem sortit bé a la contra. Hem tingut dues ocasions clares; ells una i un pal. Per mi, el resultat és just."
"Quan un equip està defenent al seu propi camp i només deixa el nou al cercle central, costa crear joc. Llavors, només ens quedava l'opció de penjar-la i ells tenien quatre jugadors molt alts i nosaltres només teníem al Jordi. Només ens quedava l'opció d'entrar triangulant."
"Aquest equip té tota la confiança. Té la del senyor Joan Gaspart, la de Jaume Creixell i la de la junta. Llavors no té pressió. Té que sortir al camp a jugar, a fer el que ha fet avui, deixar-se tota la sang al camp. Per creuar has de tenir espais i avui nosaltres no en teníem perquè ells estaven molt al darrera. A la primera part, amb una mica de sort podríem haver fet dos gols."
"El més important és que nosaltres contra les adversitats, contra el capità del vaixell que és tonto, contra tot, tenim 18 punts. Diumenge anirem al camp de L'Hospitalet a sumar tres més. El que hem de fer és sortir a donar tot el camp perquè aquest és un equip que s'ha de conèixer que la gent vol guanyar. La gent pot cridar perquè paga però avui ha reconegut l'esforç dels nostres jugadors."
"Jo aquesta davallada la vull tenir ara, perquè quant tots tinguin la davallada que té tothom, els alts i baixos que tothom té, nosaltres, a ho millor ja l'hem passat, tindrem a la gent en condicions, tindrem a Santamaría recuperat, tindrem totes aquestes coses que hem d'esperar que la mala sort no ens duri sempre."
"La primera part s'ha tocat i a la segona s'ha lluitat. Ells se l'han jugat més, han anat més endavant i han penjat més pilotes però ho hem defensat perfectament. Estic molt content de l'entrega dels meus jugadors.""No som rellotges. Jo una vegada vaig tenir un Rolex i també s'espatllava, cada mes havia de portar-lo al rellotger. Aquest equip l'únic que li demano és el que ha fet avui, les ganes, l'entrega, l'il·lusió. El públic d'aquí, tant entès, que per això crida quan no li agrada el futbol, avui l'ha aplaudit. Això és important i avui hi ha una felicitat terrible a la caseta."
"Felicito al Figueres. Té suficient equip per tenir com a mínim quinze punts. No entenc que els hi passa. És un equip amb bon jugadors i tant de bo tingui sort i pugui sortir."
RODA DE PREMSA D'ERNESTO CALERO
"L'equip ha fet tot per guanyar, la pressió, tema d'arrivades, etc... Hem fet tot i tot bé per guanyar. A nivell esportiu s'ha deixat l'ànima, hem fet tot el que havíem parlat abans del partit i s'ha fet bé però quan estàs en dinàmica negativa aquestes petites coses es decanten contra teu i acabes perdent."
"L'àrbitre m'ha comentat que el gol l'ha anul·lat per fora de joc. Des de la meva posició crec que no i els jugadors també diuen que no ho era."
"En el rebuig de Craviotto el davanter ha entrat amb la planta del peu per davant a l'àrea petita. L'àrbitre diu que era una jugada neta. Son criteris arbitrals."
"M'he sentit molt bé, molt content. Aquí vaig passar dos anys fantàstics. El que passa és que veníem a intentar puntuar però no ha pogut ser."
"Hem jugat el vuitanta per cent del partit al seu camp. Hem pressionat molt bé, no hem deixat que juguin. No han arribat pràcticament. Si aquest equip juga cada partit amb aquesta actitud sortirem del pou."
"Dona ràbia no puntuar quan hem estat superiors. Hem fet un treball per com a mínim puntuar."
WEB OFICIAL U.E. SANT ANDREU
----------
Arnal da la victoria al Sant Andreu ante un Miapuesta que se hunde

Sant Andreu-Miapuesta Figueres --1-0
13/11/06 03:00 h. Sant Andreu: Javi Ruiz (2), David Malo (3), Sito (2), Rodri (2) (Jordi Navas, 3, min. 36), Ortega (3), Charles (2), Borrell (2) (Fran Piera, 2, min. 72), Santi Asensio (2) (Arnal, 2, min. 56), Jordi Martínez (2), Godino (2) y Matías Irace (2).
Miapuesta Figueres: Craviotto (2), Siria (2), Banal (2) (Uri, 2, min. 78), Miguel (2), Quim Boadas (3), Viale (2), Diego Carrillo (2) (Miguelito, 1, min. 72), Álvaro (2) (Sergio García, 1, min. 65), Marc Sellarés (2), Céspedes (3) y Dieguito (2).
Gol: 1-0, Arnal (min. 68).
Árbitro: Azkue Otegi (1). Amarilla a los locales Jordi Navas, Fran Piera, Godino (2, min. 75) y Matías Irace y a los visitantes Miguel, Viale y Sergio García.
Barberà - El Sant Andreu se llevó la victoria ante un Miapuesta que se hunde en último lugar. La primera parte fue aburrida y en la segunda, el partido se abrió. Arnal consiguió el tanto de la victoria al aprovechar un rechace tras un chut de Jordi Martínez. En la siguiente jugada los ampurdaneses pudieron empatar pero Dieguito envió el balón a la escuadra
Mundo Deportivo

----------

El públic aplaudeix els seus exjugadors
S.P.D., BARCELONAUna de les notes més emotives del partit d´ahir va ser l´agraïment que el públic del Narcís Sala va demostrar als exjugadors del Sant Andreu que ahir van tornar al seu antic camp amb la samarreta de l´equip contrari, en aquest cas el Miapuesta Figueres. Quim Boadas, Óscar Céspedes i Xavi Banal, els tres homes que més temps havien lluït la camiseta quadribarrada, van rebre els aplaudiments dels aficionats santandreuencs, que es van resistir a abandonar l´estadi al final del partit per ovacionar tres jugadors que van fer viure grans moments al públic barceloní.Boadas, Céspedes i Banal van formar part de l´equip que ha fet viure les etapes més glorioses del Sant Andreu en els últims anys, com en la de l´ascens a Segona B, ara fa dues temporades, o la de la disputa de la promoció per pujar a Segona A, durant la campanya passada.Els assistents al Narcís Sala ja van avisar dels seus sentiments d´afecte cap als exjugadors de la casa quan, en el minut 78, Xavi Banal va abandonar el terreny de joc per donar entrada a Uri i va rebre l´ovació del públic.
El tècnic Ernest Calero, el preparador físic Ramon Tribulietx així com Albert Vivó, Alberto García i Dieguito, van tornar ahir també al seu antic camp.
Penya Orgullo Blanquiazul
Ahir els figuerencs van rebre el suport, fins ara inèdit, de la penya Orgullo Blanquiazul que, tot i que estava formada per pocs seguidors, va animar en tot moment el Miapuesta.
El discurs s´està esgotant
SANT ANDREU, 1
Javi Ruiz, David Malo, Sito, Rodri (Jordi Navas, m.28), Ortega, Charles, Borrell (Fran Piera, m. 72), Santi Asensio (Arnal, m.57), Jordi Martínez, Godino i Irace.
MIAPUESTAFIGUERES, 0
Craviotto, Siria, Banal (Uri, m.78), Miguel, Quim Boadas, Viale, Diego Carrillo (Mito, m.72), Álvaro (Sergio García, m. 66), Sellarés, Céspedes i Dieguito.GOLS: 1-0, m.70, Arnal.
ÀRBITRE: Azkue Otegi. Va amonestar els locals Sito, Navas i Fran Piera; i els visitants Miguel i Viale. També va expulsar per doble amonestació el local Godino (m.75).
INCIDÈNCIES: Unes 1.750 persones van assistir al camp municipal Narcís Sala del barri de Sant Andreu de Barcelona.
Sílvia Planas, Barcelona
La retòrica d´apel·lar sempre a la mala sort per justificar la falta de resultats a cada partit ja no val. Després de dotze jornades, no es pot atribuir només als capritxos de l´atzar el fet de ser cuer de Segona B amb només set punts a favor i un sol partit guanyat. És innegable que el Miapuesta fa un futbol que agrada, que es deixa la pell al camp, però falta un esglaó més a aquest equip. Falta que la imatge positiva que deixen a cada partit no acabi amb un regust desagradable quan es mira el marcador.El canvi a la banqueta, de moment, no ha estat suficient. La destitució de Josep Clotet per Ernest Calero, malgrat que en cap moment es va atribuir als resultats de l´equip, està clar que pretenia que es traduís també en un canvi en la dinàmica del conjunt. I, tot i que ha canviat l´actitud i el sistema de joc dels altempordanesos, la victòria encara queda massa lluny. Fa la impressió que, quan s´acosta el moment de la rematada final per posar la pilota dins la xarxa, els jugadors del Miapuesta quedin paralitzats per la por i la pressió i no siguin capaços de fer cap gol. Ahir, en la primera jugada clara a favors dels figuerencs (m.27), ni Carrillo, ni Dieguito, ni Céspedes ni Sellarés van ser capaços de marcar en una acció amb segones -i fins i tot terceres- opcions dins l´àrea petita del Sant Andreu.
En canvi, en l´aspecte defensiu, la Unió està més forta que mai. Ahir Calero va alinear cinc defenses, jugant amb Banal més avançat i Miguel de lliure marcador, i va donar resultats. Amb l´ajuda inestimable d´un Craviotto inspirat, els altempordanesos van superar els primers 45 minuts sense sobresalts.
El porter lleidatà, que afrontava ahir el seu segon partit consecutiu com a titular sota els pals, va ser determinant en dues jugades que podien haver significat el primer gol dels barcelonins. La primera, al minut 10, de Godino -el jugador més destacat del Sant Andreu a la primera meitat-; i la segona, mitja hora després, obra de Borrell. Una altra acció providencial de Miguel va evitar que Jordi Martínez inaugurés el marcador al minut 34, quan un error de Viale va deixar sol l´exjugador del Figueres davant un Craviotto venut. El capità altempordanès, però, va ser a temps de desviar la vaselina de Martínez fora de l´àrea.
Els homes d´Ernest Calero van tornar a dominar el joc ahir al Narcís Sala. Van tornar a controlar, a robar pilotes, a pressionar, a no deixar jugar còmode al rival, a arribar a l´àrea, a fer un partit distret. El Sant Andreu va col·laborar a fer més agradable el partit posant les alternatives i lluitant cada pilota com s´hi fos vital. I, malauradament pels interessos del Miapuesta, també hi van ajudar marcant el gol del partit.
L´equip ha millorat defensivament però ahir va encaixar un gol, no va saber transformar cap de les seves ocasions i va tornar a perdre. L´assignatura pendent del Figueres segueix sent el gol, perquè no n´hi ha prou de sortir amb l´objectiu, pràcticament únic, de mantenir la porteria a zero. Perquè, durant els noranta minuts, es pot cometre un error -tal com va passar ahir- i encaixar un gol que trenqui tots els esquemes del partit si en atac l´equip és incapaç de culminar les jugades.
Jugades polèmiques
Al minut 70, Arnal va ser el protagonista d´una de les accions polèmiques del partit. En l´acció en què va marcar l´1 a 0, aprofitant un rebuig de Craviotto, es va llançar sobre el porter lleidatà, però l´àrbitre, malgrat la insistència dels jugadors locals, no va assenyalar falta del davanter i va donar el gol per vàlid.
No havien tingut la mateixa sort els figuerencs en una jugada d´uns minuts abans. Banal va rematar de cap una falta treta per Dieguito i va enviar la pilota al fons de la xarxa defensada per Javi Ruiz. L´alegria, però, no va durar ni un segon per als altempordanesos, ja que el linier tenia la bandereta de fora de joc aixecada i l´àrbitre va anul·lar el gol.
Malgrat que els figuerencs van estar tot el partit intentant-ho i deixant la pell al camp, el gol en contra a vint minuts per al final va desestabilitzar els ànims del Miapuesta que des d´aquell moment no va ser capaç d´imposar-se.
El Sant Andreu, tot i quedar-se amb un home menys al minut 75 per l´expulsió de Godino, va ser el que va portar les regnes del joc en el tram final del xoc i, fins i tot, va tenir les últimes ocasions per ampliar la diferència a favor seu.
Amb la salvació a set punts, el Miapuesta Figueres torna a arrossegar una jornada més el llastre de la cua de la classificació. Set derrotes l´han condemnat a ocupar un lloc que, a hores d´ara, no sembla que puguin abandonar aviat.
«Hem fet tot el possible i no es pot retreure res a l´equip»
SÍLVIA PLANAS, BARCELONA
El que ja ve sent tònica de cada partit també es va repetir ahir un cop acabats els noranta minuts. El tècnic del Miapuesta, Ernest Calero, va destacar un cop més la bona feina feta pels seus homes, però, també un cop més, va atribuir a la mala sort que té l´equip el resultat final. «L´equip ho ha fet tot per guanyar. Hem tingut arribada, hem ajudat en defensa en camp contrari. Esportivament, els jugadors s´han deixat l´ànima sobre el terreny de joc», va valorar Calero explicant el desevolupament del partit.
Respecte l´anul·lació del 0 a 1 de Xavi Banal, l´entrenador del conjunt altempordanès, va comentar que li havia preguntat a l´àrbitre sobre els motius de la seva decisió i que el col·legiat va explicar que l´havia anul·lat per fora de joc. «Quan estàs en una dinàmica negativa com nosaltres, hi ha coses que en un moment determinat se´t posen en contra, i aquesta n´és una», va recalcar el tècnic.
En canvi, Calero també va dir que havia preguntat al col·legiat sobre la jugada del gol del Sant Andreu i la possible falta sobre el porter Craviotto, i que Azkue Otegi li havia explicat que, al seu entendre, la jugada era neta.«Hem d´estar satisfets perquè ens ha sortit tot el que havíem plantejat abans de començar el partit i hem aguantat molt bé el 80 o 90% del temps del partit al nostre camp», va subratllar Calero.El que fins fa tres jornades era l´ajudant de Josep Clotet a la banqueta altempordanesa va reiterar que «amb l´actitud que han tingut els jugadors al camp, ens en sortirem segur». malgrat que va reconèixer que havien «pagat molt cars» els seus errors. De totes maneres, Calero va voler deixar clar que «no es pot retreure res als jugadors».
L´entrenador del Miapuesta no va negar que l´ambient al vestidor era de «molta ràbia» per com havien anat les coses, una jornada més.Sobre el seu retorn a Sant Andreu, equip on havia estat les dues temporades anteriors, Calero va destacar que havia viscut «dos anys fantàstics al club» i que destijava «el millor» al Sant Andreu, un club «que tots els que hi hem estat, estimem».
Rovira: «Una victòria ens calmarà»Per la seva banda, el responsable de l´àrea esportiva del Miapuesta, David Rovira va destacar la necessitat de sumar una victòria per aconseguir la tranquil·litat dels jugadors i del club. «El que ens cal és una victòria que ens calmarà, n´estic convençut», va assegurar Rovira.Respecte a les possibles solucions per pal·liar els mals resultats del Figueres, el directiu del Miapuesta va apel·lar a «seguir amb el bon joc» que està fent l´equip. «La mala sort s´atura jugant millor que els altres. Estem en la bona lìnia i només em preocuparia si no juguéssim bé», va comentar, optimista, Rovira.
Per últim, l´entrenador del Sant Andreu, Jaume Creixell va voler felicitar el Miapuesta perquè «té suficient equip com per tenir com a mínim quinze punts» a la classificació -en canvi, només en tenen set-. «No entenc què passa al Figueres. Han fet bons fitxatges, tenen jugadors alts i són un gran equip. Espero que tinguin sort d´ara en endavant», va destacar Creixell. El tècnic va ressaltar també els 18 punts que té el seu equip «malgrat les adversitats» amb què s´han trobat. «Tant el president del club, el senyor Joan Gaspart, com jo, Jaume Creixell, confiem amb la plantilla que tenim», va concloure.
Diari De Girona