9.11.06

El retorno

Sílvia Planas, para el Diari de Girona, explica lo emotivo del partido del domingo:


Jornada de retrobaments
SÍLVIA PLANAS, FIGUERES
El pròxim rival del Miapuesta Figueres, el Sant Andreu, no és un rival qualsevol per una part de la plantilla altempordanesa, ja que van viure al club barceloní uns anys importants de la seva carrera esportiva. Concretament, nou dels actuals integrants del club figuerenc havien format part de les files del Sant Andreu: el tècnic Ernest Calero, el preparador físic Ramon Tribulietx, i els jugadors Xavi Banal, Albert Vivó, Alberto García, Xavi Comas, Óscar Céspedes, Dieguito i Quim Boadas.

Calero, Banal, Vivó, Alberto, Tribulietx, Comas, Céspedes, Dieguito i Boadas tornaran a Sant Andreu a l´equip rival.

Malgrat que tots guarden un record excel·lent dels moments viscuts al club que presideix Joan Gaspart, alguns d´ells reconeixen que l´únic punt «negatiu» de la seva època a l´equip va arribar l´any passat per discrepàncies amb el tècnic Jaume Creixell. De totes maneres, i tot i que es tractarà d´un partit especial per a tots ells, aquests set jugadors i els dos tècnics, tenen clar que el seu objectiu és sumar els tres punts al Narcís Sala i a tots els camps que vinguin.

L´artífex de l´èxode de jugadors del Sant Andreu cap al Miapuesta aquesta temporada és precisament l´actual tècnic de l´equip altempordanès, Ernest Calero. El barceloní, que va estar dos anys com a segon entrenador del Sant Andreu, va reconèixer que hi va viure «els meus millors anys esportivament» com a entrenador, ja que va formar part, juntament amb Xavi Comas, Alberto García, Céspedes, Banal i Boadas, de la plantilla que va aconseguir l´ascens de Tercera a Segona B. «Hi vaig estar dos anys molt bons. El primer vam aconseguir l´ascens, i el segon vam lluitar pel play-off a Segona A i ens vam classificar per la Copa del Rei. Hi he viscut moltes coses», va recordar Calero.L´entrenador de la Unió va reconèixer que, tot i que té ganes de guanyar diumenge, sempre tindrà «un raconet pel Sant Andreu». «Estic segur que els jugadors estaran molt motivats i, sobretot els que havien jugat aquí, perquè és un partit especial i tindran el cor dividit», va sentenciar el tècnic. «Segur que l´afició ens rebrà molt bé»

Un dels que guarda un millor record del seu pas pel Sant Andreu és Óscar Céspedes. El migcampista, que va estar al club prop de tres temporades, va declarar que el van tractar molt bé i que té «molt bons records dels directius de Joan Gaspart i sobretot de l´afició» del Narcís Sala. «És un partit especial perquè tenim necessitat de guanyar, però jo crec que estaríem igual de motivats fos el Sant Andreu o l´Alacant. Per la situació que tenim no valen els sentiments tot i que tinc bons amics allà», va recalcar Céspedes.

Un altre dels que va viure l´ascens del Sant Andreu va ser Xavi Comas. El defensa de la Unió va confessar que va ser el seu «millor any esportivament». A més, Comas va reconèixer que justament s´havia tornat a trobar a Figueres amb el grup de jugadors amb qui millor es portava a Sant Andreu.«L´ambient era molt bo allà, igual que aquí. Quan estàvem a Tercera vam tenir una temporada difícil però vam tenir la sort de pujar», va comentar Comas, qui va afegir que «tots» tenen «unes ganes» especials de guanyar al Sant Andreu. «Tan de bo pugui jugar diumenge, però tinc tantes ganes de guanyar que prefereixo sumar els tres punts i no jugar que no al revés», va explicar el defensa.

Per la seva banda, Albert Vivó, que encara no ha debutat aquesta temporada al Figueres, va començar la campanya passada al Sant Andreu, club del qual guarda «una experiència positiva», tot i que va acabar cedit al Granollers. «Sempre tinc ganes de jugar i fer-ho contra el Sant Andreu és un al·licient més», va concloure Vivó.