12.11.06

Reportaje de El 9 Esportiu

Patrimoni andreuenc

Cinc jugadors i l’entrenador de la Unió van pujar amb el Sant Andreu

XEVI MASACHS / EL 9

El tenien marcat al calendari. El partit de diumenge al Narcís Sala té una càrrega especial per a un terç del vestidor del Miapuesta Figueres. Set jugadors tenen un passat mol recent en el Sant Andreu i cinc d’ells, a més de l’entrenador, van ser protagonistes de l’ascens dels andreuencs a segona B.Unes 16.000 persones van omplir el Narcís Sala el 26 de juny del 2005, en un Sant Andreu-Mazarrón que va certificar l’ascens dels barcelonins. Amb Albert Garcia lesionat, Xavi Comas va sortir en la segona part d’un partit que van jugar complet Céspedes, Boadas i Banal. Aquest, en una passada del migcampista, va marcar el 2-0 (78’), que garantia l’ascens, i va provocar el deliri. «Va ser espectacular. Tot un any molt bonic va tenir un gran colofó», explica Òscar Céspedes, que ja havia jugat en el club andreuenc mitja temporada (2002/03), abans d’anar a Palamós. El mig té un gran record de l’afició del Sant Andreu: «M’hi trobava molt bé, sempre en vaig rebre tot el suport.» Per Céspedes, la motivació extra que tindran diumenge s’explica més perquè la Unió ocupa l’últim lloc que pel sol fet de visitar el Narcís Sala: «La nostra necessitat és la millor motivació. Estem en una situació complicada i hem de reaccionar

UN ESTIU TENS. Banal, Boadas i Céspedes tenien un any més de contracte amb el Sant Andreu. Després de força dies d’estira i arronsa i sense acabar d’aclarir la situació, tots tres van rebre la baixa del club barceloní i van acabar a l’Alt Empordà. «De fet, mai ningú no ens va dir que no compliríem l’any de contracte. Però sembla que el tècnic tenia altres objectius», diu Céspedes.Per Dieguito, el partit de diumenge significarà l’oportunitat de jugar en partit de lliga al Narcís Sala, fet que no va aconseguir com a local, perquè el club el va descartar un cop feta la pretemporada. L’extremeny va trobar lloc a tercera, en el Villarobledo, amb el qual va marcar 25 gols abans de tornar a coincidir amb Calero, ara a Figueres. Tampoc va arribar a debutar en competició oficial amb el Sant Andreu Albert Vivó.

ROVIRA, TAMBÉ. Fins i tot el vicepresident esportiu del Miapuesta, David Rovira, té passat en el Sant Andreu. Hi va jugar la temporada 1990/91, precisament amb Jaume Creixell a la banqueta, tot i que el tècnic no va acabar la temporada.

“DOS ANYS BONÍSSIMS” QUE CALERO NO OBLIDARÀ «Van ser dos anys boníssims, en els aspectes esportiu i personal», recorda Ernest Calero, que destaca l’ascens «amb el camp ple en l’últim partit». «No ho oblidaré mai», diu. Al cap d’unes setmanes de l’ascens, el Sant Andreu va incorporar Jaume Creixell de secretari tècnic i va mantenir Soldevila i Calero. El tàndem va dirigir l’equip la temporada passada (va acabar onzè) però a l’estiu el club en va prescindir i va apostar per Creixell, que feia un any havia marxat de Mataró assegurant que no tornaria a les banquetes. «És el club el que decideix. Vam mantenir una relació cordial amb Creixell i li desitjo sort», diu l’entrenador de la Unió. «Ara som rivals esportius i hem coincidit a l’hora d’intentar fitxar algun jugador», hi afegeix.

A L'ALTRE COSTAT, QUATRE En el Sant Andreu hi ha tres jugadors amb passat a Figueres. El veterà Jordi Martínez va marcar 9 gols a l’Alt Empordà la temporada 99/00. Charles va arribar a la Unió el gener del 2003 i s’hi va quedar un any i mig. I Santi Asensio va ser el líder del centre del camp del Figueres la campanya 04/05. També té passat figuerenc el preparador físic Hugo Arroyo, que hi va arribar amb Jiménez i va compartir vestidor també amb Francisco i Gonzalvo.