3-0: El Sant Andreu supera el trámite
COPA RFEF/VUELTA 1/16 FINAL Piera hizo dos goles en el primer cuarto de hora
Carlos Montesinos / BARCELONA
14/12/06 03:00 h.
El Sant Andreu ya está en octavos de final de la Copa RFEF al imponerse con claridad a un Zaragoza que apenas creó peligro.
Los cuatribarrados hicieron un inicio de partido brillante y ya en el primer minuto Fran Piera adelantó a los suyos. Los de Creixell querían dejar la eliminatoria sentenciada cuanto antes y otra vez Piera, antes del cuarto de hora, marcó el segundo que daba tranquilidad.
Los dos tempraneros goles descentraron a un Zaragoza que intentaba con tímidas aproximaciones sorprender a un bien colocado Santos. El Sant Andreu por su parte, esperaba sus oportunidades para salir al contragolpe.
En la reanduación, los andreuenses pusieron la puntilla con un gol de Alberto, lo que acabó de hundir al cuadro aragonés.
Ficha técnica
Sant Andreu, 3
Santos, David Malo, Sito, Navas, Ortega (Charles, min. 45), Lucas Viale, Fran Piera (Borrell, min. 55), Santi Asensio, Alberto, Matías Irace (Arnal, min. 46) y Oriol Miralles.
Zaragoza B, 0
Dorronsoro, Gil (Valero, min. 78), Machote, Jerson, Gotor, Carmelo, Charly, Grande, Prieto (Esaú, min. 47), Gallego (Imanol, min. 47) y Ripa.
Goles: 1-0, Fran Piera (min. 1); 2-0, Fran Piera (min. 14). 3-0, Alberto (min. 51).
Incidencias: Partido disputado en el Narcís Sala, ante unos 300 espectadores.
--
Árbitro: García García, regular. Mostró cartulina amarilla a a los cuatribarrados Ortega, David Malo y Santi Asensio así como a los zaragocistas Gil, Machote, Jerson, Gotor y Carmelo.
----------

El Sant Andreu sentencia la classificació per la via ràpida

Gabriel Pérez El Sant Andreu ha solucionat sense problemes la seva classificació per a vuitens de final de la fase estatal de la Copa Federació. Els quatribarrats han fet bons els pronòstics i la seva condició de favorits, augmentada després del resultat del partit d'anada, i han golejat sense complicacions a un Zaragoza B voluntariós però que ha quedat tocat pel ràpid gol de Fran Piera.
I és que, amb el 2-2 de l'anada, el conjunt aragonès estava obligat a marcar com a mínim un gol per tenir opcions de seguir viu, però en només 45 segons la seva missió s'ha convertit en gairebé impossible. I tot gràcies a la qualitat de Fran Piera. El jove jugador andreuenc ha demostrat la seva qualitat desequilibrant i després d'entrar a l'àrea i afavorit per una sèrie de rebots, ha superat al porter Dorronsoro amb una afortunada vaselina. Era el 1-0 i el seu primer gol oficial amb la samarreta quatribarrada.
Des d'aquest moment, el Zaragoza B ha quedat sèriament tocat com s'ha demostrat al minut 2 quan Alberto ha estat a punt de marcar el segon amb una rematada que ha pogut treure Dorronsoro. El conjunt de Pascual Sanz necessitava marcar dos gols per remuntar i ha hagut d'arriscar, avançant molt les seves línies. Malgrat això, gairebé en cap moment ha aconseguit posar en perill la meta de Santos. Un xut llunyà de Ripa al minut 8 ha estat la seva tímida reacció.
A més, per acabar d'enfonsar més als joves jugadors aragonesos, al minut 14 Fran Piera ha robat una pilota al mig del camp i ha marxat sol cap a la porteria de Dorronsoro, a qui ha superat amb un xut creuat i ras fent el 2-0 i deixant l'eliminatòria totalment coll avall per als quatribarrats.
Llavors, el Zaragoza B ha intentat agafar les regnes del duel, però sense aconseguir-ho de forma clara. El Sant Andreu li deixava fer esperant trobar contracops on ha portat molt perill. Per la seva banda, els aragonesos només han inquietat a Santos en una ocasió de Ripa, que s'ha quedat sol davant el porter quatribarrat però no l'ha pogut superar.
Després del descans, el Sant Andreu no ha trigat ni sis minuts en deixar tancada de forma definitiva l'eliminatòria. Un contracop portat per Arnal ha permès a Alberto Edjogo rematar sense problemes el tercer. A partir d'aquest moment, el partit ha baixat en intensitat. El filial aragonès ho intentava sense convicció i, en canvi, el perill més gran l'ha portat el conjunt quatribarrat, que amb accions de Borrell (71') o Arnal (90') podria haver aconseguit un major resultat.
Ara, al Sant Andreu només li queda esperar el seu proper rival en el torneig. El sorteig està previst que es realitzi el proper dia 21 de desembre, a les cinc de la tarda, a la seu de la Federación Española de Fútbol. Els vuitens de final es disputaran els dies 11 i 25 de gener de l'any vinent.
Camp: Narcís Sala. 400 espectadors.
Sant Andreu: Santos, David Malo, Ortega (Charles, 45'), Navas, Sito, Lucas Viale, Santi Asensio, Fran Piera (Borrell, 54'), Alberto, Matías Irace (Arnal, 46') i Oriol Miralles.
Zaragoza B: Dorronsoro, Gil (Valero, 77'), Machote, Jerson, Gotor, Carmelo, Charly, Grande, Prieto (Esaú, 61'), Gallego (Imanol, 61') i Ripa.
Àrbitre: García García. T.G.: Santi Asensio / Gotor i Carmelo.
Gols: 1-0, Fran Piera (1'). 2-0, Fran Piera (14'). 3-0, Alberto (51').
RODA DE PREMSA DE JAUME CREIXELL
"Hem jugat amb comoditat i bé. El Fran ha fet dos gols macos i hem sentenciat l'eliminatòria, que era el que interessava".
"El Zaragoza B és un bon equip, molt compacte, farà la promoció, però nosaltres hem jugat bé i hem tocat bé la pilota".
"Quant tinguem tots els futbolistes, aquesta competició serà una cosa per als que no juguin el diumenge ho puguin fer. Quan passem les vacances i tots es recuperin, podran jugar i això és molt important".
RODA DE PREMSA DE PASCUAL SANZ
"El gol en el primer minuto ha sido un golpe muy fuerte y luego con el 2-0 la cosa se ha puesto muy complicada. Sabíamos que lo ideal era no encajar ningún gol para tener opciones. Con 2-0 era difícil aunque un gol siempre te puede meter en el partido... pero al salir del descanso y el Sant Andreu conseguir el 3-0 se ha acabado el partido".
"El Sant Andreu es un equipo que juega muy bien al fútbol y tiene jugadores experimentados. Sabíamos que era muy difícil. En casa tuvieron suerte pero hoy han sido netamente superiores y hay que felicitarlos".
"La Copa nos venía bien para jugar contra rivales de superior categoría y siempre los jugadores progresan y es más competitivo pero no trastocaba nuestros planes caer eliminados. Ahora sólo nos queda la Liga, quedar primeros es el objetivo y luego a ver qué ocurre en la promoción".
Fuentes: Web Oficial Sant Andreu, Sport y MD