20.1.07

Marcos Novo, al Reus Deportiu

Se sabía desde el Jueves por la tarde, cuándo firmó, pero no se podía publicar hasta ahora: Marcos Novo, miembro del ascenso a 2ª B, logró desvincularse de su club tras abonar una elevada suma al 50% entre él y su nuevo equipo, y aceptó una de las ofertas que tenía de Catalunya: la del Reus Deportiu, dónde se encontrará con su amigo Víctor Curto. Reus24.com lo publica así:

Marcos Novo es converteix en nou jugador del CF Reus

És mitjapunta, procedeix del Huercalense d’Almeria de Tercera (grup IX) i ha arribat a jugar a la Segona portuguesa

El CF Reus ha cobert la darrera fitxa que tenia lliure aquest mateix divendres aconseguint la incorporació del mitjapunta Marcos Novo Marta, qui arriba procedent del Huercalense d’Almeria, un equip de la població de Huércal-Overa que juga al grup IX de la Tercera Divisió. Sortit del futbol base del Valencia tot i ser gallec, en els darrers anys sempre ha demostrat un gran olfacte golejador.
Amb l’arribada de Marcos Novo, el club aconsegueix tancar la plantilla amb les 22 fitxes incorporant a un jugador que actua de mig del camp en endavant i que pot bellugar-se per les dues bandes, destacant en l’u contra u. Aquesta temporada, tot i actuar en un equip que es troba a tres punts del descens, ha estat capaç de marcar deu gols en 17 partits, sent el segon màxim golejador del grup d’Andalusia Oriental i Melilla.
Novo, dretà de 26 anys, està en disposició de jugar aquesta mateixa setmana davant el Girona, però no és massa probable que entri a la convocatòria ja que gairebé no ha tingut temps ni de conèixer als seus companys, perquè ha arribat a Reus vint minuts abans de la seva presentació aquest mateix divendres.
El jugador gallec, que va començar al Racing de Ferrol per a passar després al futbol base del Valencia, va arribar a ser 15 vegades internacional des del 15 als 18 anys amb la selecció espanyola. Va jugar a Segona B amb el Valencia B sent juvenil. Després va anar a l’Osasuna B, a on va jugar igualment a Segona B. Ha actuat a diferents equips com l’Águilas murcià a Tercera. També ha militat al Calasparra, l’Horadada i el Sant Andreu , anotant aquell any en total 17 gols i aconseguint l’ascens a Segona B amb el barcelonins. També ha provat sort a l’estranger militant un any al Chaves, de la Segona divisió portuguesa. L’any passat es va repartir en dos equips, el Burriana i l’Horadada, anotant 17 gols en 25 partits. I enguany s’havia compromès amb el Huercalense, a on s’havia fet un equip per a pujar per l’ascens, però el projecte no ha quallat i finalment el jugador ha acceptat l’oferta reusenca, tot i que ha hagut de pagar de la seva butxaca per a obtenir la baixa.“El CF Reus és un gran a Tercera i la meva il•lusió és ajudar-lo a pujar de categoria•, ha explicat Novo, qui ha signat fins a final de temporada. El jugador, que va coincidir amb el tortosí Víctor Curto al Sant Andreu, ha comentat que “fou ràpid l’enteniment amb el CF Reus, però he trigat més de dues setmanes a obtenir la baixa”. Novo, qui té un extens palmarès esportiu, encara està buscant un “lloc idoni en el que pugui estar vàries temporades”.
El president roig-i-negre, Xavier Llastarri, ha explicat sobre el nou fitxatge que “cal agrair-li la voluntat que ja ha demostrat tenir per a venir a Reus”, ja que l’entitat roig-i-negra no ha hagut de pagar res al Huercalense. Per la seva banda, Sergi Parès, secretari tècnic, ha explicat que “per darrera del davanter centre, pot jugar en qualsevol de les tres posicions. A més, per bandes fa bones diagonals”. Marcos Novo, el darrer jugador del CF Reus, entrena aquest dissabte amb els seus companys per primer cop.
Raúl Rodríguez Reus