15.1.07

Víctor Curto, el "Manito"

Víctor Curto firmó procedente del Huesca en 2ª B por el Sant Andreu a mediados de la temporada 2.004-05, y fué un revulsivo en ataque para subir. Chechu Soldevila confió en él para la siguiente campaña en la categoría de bronce, aunque las lesiones le privaron de disputar los minutos suficientes para ser decisivo arriba. El Reus Deportiu se fijó en él y avalado por su efectividad goleadora en Tercera, lo firmó como pieza clave en el proyecto rojinegro junto con otro goleador, Santi Castillejo, un veterano trotamundos. En Reus ya lo conocen como el "manito". Vamos a ver el porqué:

Caçadors de gols

Santi Castillejo i Víctor Curto han anotat 14 dels 25 gols que ha aconseguit aquesta temporada el CF Reus
Víctor Curto i Castillejo tenen fam de gols. Els dos davanters del CF Reus han marcat 14 en les quinze jornades fins ara celebrades
El navarrès Santiago Castillejo i el tortosí Víctor Curto van ser dos de les apostes de la secretaria tècnica del CF Reus a l’estiu per a fer gols i ajudar, des del davant, a que l’equip retornés a Segona B. Quinze jornades després, la feina dels dos jugadors culminant la bona tasca de l’equip està donant uns resultats òptims perquè aquest tàndem ha sumat catorze gols, vuit obra de Castillejo i sis obra del ‘Manito’ Curto.
El seu olfacte de gol està sent decisiu ja que l’un o l’altre han marcat en nou dels onze partits en què l’equip de Nacho González ha vist porteria. I individualment, el navarrès ja s’ha situat com a quart màxim golejador de la categoria a tres dianes del pitxitxi, el davanter del Girona Miki Albert (11 gols). La seva fam de marcar gols, de moment, no té fre i està sent de gran ajuda a un CF Reus que torna a fregar el lideratge de Tercera. La mitja dotzena de gols que es va emportar el Peralada diumenge va servir per a que ‘Castigol’ aconseguís el seu primer ‘hat-trick’ de la temporada, mentre que Víctor Curto va fer dues vegades la tombarella que ja esperen amb impaciència els aficionats reusencs cada vegada que marca. Aquesta tasca al davant està sent realment útil per a l’equip i només Vilanova (31), Gavà (27) i Girona (26) han pogut presentar millors números. Per tant, si l’equip és un dels màxims golejadors de la categoria i a més és el menys golejat del grup V de Tercera i el segon menys golejat de tota Espanya en categoria nacional, el resultat no pot ser un altre que un CF Reus situat en les posicions de privilegi i que, amb més d’un terç de campionat celebrat, ja té quatre punts sobre el quart quan fa ben poc –jornada 12- era cinquè. Castillejo va començar la temporada una mica baix de forma, però la seva posta a punt va ser immillorable i des de la jornada 7 ha estat un asidu als gols aprofitant qualsevol centrada o pilota dins de l’àrea. Es va estrenar a Premià i després ha fet acte de presència amb resultats visibles contra el Mataró, la Rapitenca, el Gavà –va fer dos gols- i aquest diumenge enfront el Peralada.
El ‘Manito’ Curto, en canvi, torna a viure un moment dolç. Va ser referent en atac des de la primera jornada i en els tres primers partits va marcar un gol, però després una lesió el va impedir rendir com ell volia i fins la jornada 13, davant el Sabadell, no va tornar a sucar. Aquest diumenge, ell va obrir el marcador i a més va afegir un altre gol, en el que ha estat fins ara la seva actuació més fructífera amb la samarreta roig-i-negra.Amb ells dos al camp, el gol sembla ser un patrimoni bastant característic del conjunt de Nacho González aquesta temporada. I per si de cas, gent com Álvaro o Rafa Márquez, que han anotat dos gols cadascun, també aporten el seu granet de sorra per a decantar la balança del costat reusencs. Actualment, tot i la baixa de Joan Antoni Pallarès, l’equip s’està permetent el ‘luxe’ de tenir a la banqueta gent contrastada de la zona ofensiva com Víctor Ramos o Óscar García, un aspecte que demostra que els titulars ho estan fent prou bé i que la competència regnant beneficia el grup.
-----

Ale-hop... i un altre gol al sarró

El davanter del CF Reus Víctor Curto celebra els seus gols fent la tombarella com el ‘Manito’ Hugo Sánchez
<--- Víctor 'Manito' Curto, en plena execució de la seva tombarella. Tant de bo sigui aquest un gest molt freqüent quan jugui el CF Reus.
El davanter del CF Reus Víctor Curto va deixar bocabadats els aficionats roig-i-negres diumenge contra el Blanes, a més de per la seva rapidesa en marcar -minut 2’-, per cóm ho va celebrar. De cop i volta, el tortosí estava fent una tombarella de 360 graus al més pur estil ‘Manito’ Hugo Sánchez, el davanter mexicà que es va fer famós al Real Madrid i l’Atlético de Madrid. Aquesta peculiar forma d’exterioritzar l’alegria segur que la seguirem veient molt sovint, per sort del CF Reus.Només es portaven dos minuts de partit i Víctor ‘Manito’ Curto ja havia marcat el seu primer gol oficial amb la samarreta del CF Reus, el quart contant els de pretemporada. De cop i volta, va sortir corrent i inesperadament va començar a volar. Fins i tot els seus companys desconeixien aquesta faceta acrobàtica del davanter. Un jugador, Sergio Durán, gairebé es va emportar una cop amb la bota quan anava pel darrera a felicitar-lo. “Em va dir que si tornava a marcar, que l’avisés si ho anava a fer nou”, explica el tortosí, que viu la seva primera temporada al CF Reus.
El ‘Manito’ Curto va exhibir diumenge un costum que ve de ben lluny. “Ho feia molt quan era petit i ara de gran ho faig de tant en tant. No acostumo a fer la tombarella sempre a tots els partits, sinó depenent de l’estat d’ànim. És un gest espontani i ajuda el fet de tenir més ganes de marcar o d’estar més motivat. Quan he marcat el gol es quan decideixo si vull fer-la o no. Diumenge, ja que era el meu debut a casa i amb aquest club en partit oficial, doncs estava força animat. Començar així la Lliga et dóna una satisfacció gran. Aquest gest de donar la tombarella quan marcava un gol el va fer molt popular el mexicà Hugo Sánchez, ex jugador de l’Atlético de Madrid i del Real Madrid. Sobretot la seva etapa amb la Quinta del Buitre va estar farcida de salts i gols. “A mi m’agradava aquest jugador pels gols que feia de xilena. Llavors, com que celebrava els gols fent la tombarella, doncs és probable que em vingui d’aquí”, explica el tortosí, qui riu quan sent el sobrenom del ‘Manito’ Curto. El que sembla clara ara és que els aficionats del CF Reus estaran molt pendents del seu joc i, en cas de marcar, de la seva espectacular celebració, un ingredient més per a assaborir un gol a favor.Víctor Curto, qui de moment es considera molt a gust a la ciutat i a l’entitat –“estem jugant en un club que està ara a Tercera però que treballa com els de la part alta de Segona B”-, reconeix que diumenge (18.00 hores) a Girona els hi espera un enfrontament d’alt voltatge. “Tindrem la baixa de Pallarès, un home bastant important per a nosaltres, però estem capacitats per a refer-nos. I tampoc s’ha d’oblidar la de Joan Oriol –sancionat amb un partit per la seva expulsió-. Segur que serà un partit difícil perquè el Girona va rebre un correctiu fort a casa de l’Europa i és un dels que aspira a pujar. Ells van ser campions de Lliga l’any passat i segur que estaran dolguts. Espero que no ho paguin amb nosaltres”.
Raúl Rodríguez Reus

http://www.100x100reus.tk/