12.11.06

Crónica oficial del Miapuesta

El Miapuesta Figueres topa amb l'àrbitre i l'infortuni contra el Sant Andreu (1-0)

Al Narcís Sala, l'assistent invalida un gol a Banal (58') i Dieguito clava una falta al pal (72')


(Publicat el 12.11.2006) Tot i que pugui semblar un discurs recurrent, la realitat és que el Miapuesta Figueres no ha merescut marxar de buit del Narcís Sala del Sant Andreu aquest matí (1-0). Els d'Ernest Calero han estat molt més fins que els locals a l'hora de triangular al centre del camp i, si bé és cert que Jordi Martínez ha sabut treure petroli en una acció que inicialment no implicava perill per gestar l'1-0 (70'), la veritat és que la Unió ha topat amb les discutides decisions de l'àrbitre i amb l'infortuni en un partit en què ha estat millor que el rival.Durant els primers quaranta-cinc minuts, el joc ha estat equilibrat, pèrò la Unió ha tocat molt més l'esfèrica al centre del camp que el Sant Andreu. L'equip de Creixell només ha creat perill en el primer tram, gràcies a les internades de Borrell i Irace per les bandes. Dos xuts, de Godino (11') i Santi Asensio (45') i una vaselina massa fluixa de Jordi Martínez (37') han omplert el bagatge ofensiu dels locals. Per contra, els figuerencs, amb les idees molt més clares a la zona de creació, han estat a punt de marcar en una doble oportunitat (29'), en què Céspedes no ha arribat, dins la petita, a una centrada de Dieguito, i després Javi Ruiz ha interceptat una passada de la mort de Diego Carrillo. Abans, la Unió havia reclamat un possible penal a Sellarés (20').

El Miapuesta ha tingut el Sant Andreu contra les cordes durant els primers compassos de la represa, fins al punt que el públic del Narcís Sala s'ha dedicat a xiular el joc del seu equip. Diego Carrillo ha malaguanyat una falta a tres metres de la frontal (47') abans que l'àrbitre desesperés els jugadors unionistes. En una mateixa acció ha perdut la segona groga a Navas i, just després, ha invalidat, fent cas al seu assistent, un gol legal de cap de Banal per un fora de joc que no ha vist ningú (58').

La Unió empenyia, i molt, però li ha faltat la capacitat per sentenciar quan més a prop tenia el 0-1. I ja se sap, quan es deixa passar el tren... Jordi Martínez s'ha tret de la màniga una jugada per l'esquerra que ha acabat amb un xut que Craviotto no ha pogut atrapar, i el refús, ensenyant els tacs, l'ha empès Arnal a la xarxa -si el col·legiat xiula falta al porter ningú s'hauria espantat (70'). Tot i el cop, els figuerencs s'han aixecat. Calero ha fet entrar Mito, Sergio García i Uri, i la Unió no ha deixat d'insistir. La dinàmica negativa s'ha fet evident just després del gol dels de casa. Dieguito ha executat magistralment una falta des de fora de l'àrea, però el cuir s'ha estavellat a la fusta esquerra del porter (72').

L'àrbitre ha expulsat Godino a poc per al final (75'), però al Miapuesta això ja no l'ha beneficiat. Dieguito ha tingut una altra falta perillosa que acabat en no-res (83'), i els mèrits dels altempordanesos han tornat a ser premiats amb una injustíssima derrota que no s'ajusta al treball que l'equip ve realitzant damunt del terreny de joc i que no es reflecteix a la classificació.

----------

Calero: "L'equip ho ha fet tot per guanyar"

El tècnic afirma que el seu equip ha estat superior al rival


(Publicat el 12.11.2006) L'entrenador barceloní del Miapuesta Figueres, Ernest Calero, no ha retret res als seus jugadors després de la derrota contra el Sant Andreu, tot al contrari. Calero ha afirmat que el seu equip ho havia fet "tot per guanyar el partit. Hem fet de tot, i tot bé, per guanyar. A nivell esportiu, l'equip s'ha deixat l'ànima al camp. Tot ha sortit bé, però estem en una dinàmica negativa..."El tècnic no s'ha mossegat la llengua per parlar de l'àrbitre: "Ha assenyalat fora de joc en el cop de cap de Banal. És impossible, però la qüestió és que ens hem quedat amb cara de tontos. Li hem dit que en el gol del Sant Andreu, Arnal ha entrat amb el peu per davant dins l'àrea petita, però l'àrbitre ha assegurat que era una jugada neta".

Del joc del seu equip, cap retret: "Hem aguantat bé. Crec que hem jugat el 80% del partit al seu camp. Hem pressionat bé, hem tingut ocasions, hem estat bé en l'estratègia... No podem dir res. L'equip ha donat la cara i d'aquesta manera sortirem d'aquí segur". De tota manera, Ernest Calero ha admès que a l'equip hi havia un sentiment de "ràbia per no haver puntuat en un partit en què hem estat superiors. Perdre així és pagar un preu molt car".

La plantilla del Miapuesta Figueres tindrà descans demà dilluns i retornarà als entrenaments dimarts a la tarda (16 h) a l'estadi de Vilatenim.

http://www.miapuestafigueres.com/