Crónicas del Lunes

Cliquea la imagen para ampliarla

----------

Un gol 'in extremis' de Godino certifica una merescuda victòria

Gabriel Pérez El futbol, i sense que serveixi de precedent, ha estat just aquest diumenge amb el Sant Andreu. El conjunt quatribarrat ha sumat tres punts vitals davant l'Osasuna B en un partit que s'ha resolt 'in extremis' gràcies a un gol de Godino. Es tracta, tot sigui dit, d'una diana que feia justícia a la major ambició dels andreuencs i castigava el joc especulatiu i conservador dels de Navarra.
Tret dels primers minuts de partit, el Sant Andreu ha estat molt superior al conjunt d'Enrique Martín que, segons han passat els minuts, s'ha anat tancant dins del seu propi terreny de joc i demostrava que l'empat a zero ja era prou botí. Al Sant Andreu li ha costat arrencar però quan ha ficat la primera marxa, ha controlat el partit en tot moment i ha gaudit de bones ocasions de perill.Ja al minut 11, un cop de cap d'Arnal que marxava desviat ha estat a punt de donar un ensurt a Penedo. La resposta navarresa la donaria Sola, però la seva rematada la ha deturat ben col·locat el meta Javi Ruiz. Ha estat, al minut 18, l'única acció clara dels visitants en tot el primer temps. En canvi, el Sant Andreu ha anat agafant confiança en el seu joc segons passaven els minuts i creant cada cop més perill. Així, al minut 25, Jordi Martínez marcava però l'àrbitre anul·lava el gol per unes suposades mans del 'Coletas' en el control previ al xut. El mateix Jordi ha tingut, al 33', una gran oportunitat de marc però la seva rematada amb la testa ha marxat desviada. Sito, amb un xut per sobre el travesser després d'una bona acció individual de Borrell ha tingut l'última oportunitat del primer temps. El segon temps ha estat un autèntic monòleg quatribarrat. Amb l'excepció d'una rematada alta de Sola (57'), el filial vermell no ha existit en atac. En canvi, el Sant Andreu ha intensificat el seu domini i la seva pressió davant la porteria navarresa. Les grans intervencions de Penedo han evitat uns quants gols a rematades d'Arnal (54' i 61') i Jordi Martínez (83'). I quan no ha estat el porter panameny qui evitava que el Narcís Sala celebrés l'1-0, o era la defensa vermella, com ha succeït al minut 81 amb un xut de Charles després d'una excepcional jugada d'Oriol Miralles, o era la poca punteria dels quatribarrats com li ha passat a Arnal (48') o Navas (49') el que impedia que es fes justícia al domini andreuenc.
Al minut 76, l'Osasuna B s'ha quedat amb deu jugadors a causa de l'expulsió de Txitxo, que ha vist la segona groga per protestar una decisió arbitral. Amb superioritat numèrica, el Sant Andreu s'ha llançat encara més sobre l'àrea visitant i ha disposat de varies opcions per marcar. Semblava però que ni jugant deu dies seguits arribaria el gol... fins que ha aparegut Godino.
Al minut 91, Santi Asensio i el jugador sevillà han trenat una gran jugada de combinació que ha deixat a Godino sol davant el porter Penedo. L'andalús no s'ho ha pensat i amb un potent xut ha superat al porter panamenys i ha fet esclatar d'alegria un Narcís Sala que esperava el gol des de feia molts minuts i que ha pogut celebrar una victòria justa i de gran importància.
Camp: Narcís Sala. 1.200 espectadors.

UE Sant Andreu: Javi Ruiz, David Malo, Ortega (Lucas Viale, 46'), Navas, Sito, Charles, Godino, Fran Piera (Santi Asensio, 22'), Arnal, Borrell i Jordi Martínez.

CA Osasuna B: Penedo, Oier, Echaide, Astiz, Bermúdez, Txitxo, Erice, Azpilicueta, Jordi Martí (Delgado, 55'), Valiente (Samuel, 38') i Sola (Lizoaín, 81').

Àrbitre: Hernández Hernández (Las Palmas). T.G.: Ortega, Borrell / Oier, Astiz, Erice, Azplicueta, Samuel i Txitxo (2, 76'). Gol: 1-0, Godino (91').

RODA DE PREMSA DE JAUME CREIXELL
"Està ben buscat, hem tingut 9 ó 10 ocasions de gol i al final ha estat un premi."

"Fran Piera té un cop molt fort que li ha impedit continuar, desequilibrava molt bé a la banda d'ells i ha tingut la mala sort patir la lesió."

"S'ha posat molta il·lusió, moltes ganes. L'equip ha estat sensacional, la segona part entrant per bandes, baixant a buscar-les al mig del camp."

"Osasuna B és un equip alt, difícil, jove. Amb el seu joc no m'hi poso perquè jo em miro els meus i això també costa de vegades."

"És per estar satisfet. Hem sabut com entrar en una defensa hermètica, triangulant i s'ha intentat. El David Malo ha pujat set cops per banda, Oriol Miralles ha jugat després de set mesos."

RODA DE PREMSA D'ENRIQUE MARTÍN
"Yo creo que el Sant Andreu ha hecho su trabajo. Nosotros hemos estado bien y no es fácil. Mis jugadores han estado bien, han trabajado bien, lo teníamos bien controlado, hemos defendido con orden pero, lo ha visto todo el mundo, el árbitro en el segundo tiempo se ha ensañado con el equipo, y no lo digo por hoy, sinó por otras jornadas, es increíble."
"Cuando teníamos un punto en el bolsillo, nos han fastidado. El árbitro nos ha fastidiado muchísimo, como la tarjeta a Txitxo en la jugada del córner. El resultado no se puede mover. No le voy a quitar méritos a la victoria del Sant Andreu pero el árbitro nos ha perjudicado."
"Te desquician, acaban con la paciencia de los chavales por las injusticias. Llevamos toda la temporada así. Vas viendo que en Primera, Segunda o Segunda B no hay igualdad. Es mi sensación, es difícil arbitrar pero a veces se complican ellos solos."
"Es complicado jugar ante el Sant Andreu. Tienen a Godino, a Jordi, a jugadores que a tener muy en cuenta. Con espacios nos ha creado problemas y hemos intentado controlarlos. En defensa son un equipo veterano, serio, y no es fácil."

----------

El gol de Godino en el 90' hace justicia
El Sant Andreu dominó el encuentro y al final obtuvo su recompensa

Ficha técnica
Sant Andreu, 1
Javi Ruiz (3), David Malo (4), Sito (3), Jordi Navas (2), Ortega (2) (Lucas Viale, 2, min. 46), Charles (2), Fran Piera (1) (Santi Asensio, 3, min. 22), Arnal (2), Jordi Martínez (3), Godino (4) y Borrell (2) (Oriol Miralles, 2, min. 70).
Osasuna B, 0
Penedo (2), Oier (2), Bermúdez (2), Echaide (2), Astiz (2), Txitxo (2), Azpilikueta (2), Erice (2), Quique Sola (3) (Lizoain, 2, min. 80), Valiente (2) (Samu, 2, min. 38) y Jordi Martí (3) (Delgado, 2, min. 55).
Gol: 1-0, Godino (min. 90).
Incidencias: Partido disputado en el Narcís Sala, ante unos 1.000 espectadores.
Árbitro: Hernández Hernández (2). Amarilla a los locales Ortega y Borrell y a los visitantes Oier, Astiz, Txitxo (2, min. 76), Azpilikueta, Erice y Samu. Expulsó al entrenador de Osasuna Enrique Martín Monreal (min. 81).