1.12.06

Apoyando a la base

El Sant Andreu confia en la pedrera

L'entitat vol complir diversos objectius després d'assolir la Fundació Ferran Martorell
01/12/06 03:00 h. Després d'un any amb un contracte d'afiliació, el Sant Andreu i la Fundació Ferran Martorell aquesta temporada s'han fusionat definitivament i el club quatribarrat ha absorbit tots els drets.
Al capdavant del futbol base, com a director general, està Agustín Mellado, que ha trobat en el secretari Josema González la persona idònia per portar a bon termini aquesta tasca. Mellado va parlar de “pontenciar l'escola, de la qual està al capdavant Oriol Balañá, perquè els jugadors tinguin l'oportunitat, com a mínim, d'arribar al primer equip. En aquesta parcel·la s'hauria de formar una comissió per decidir la destinació dels nois quan acaben al seu cicle de juvenils. S'ha de tractar de combinar el futbol social amb el de competició per trobar un equilibri econòmic. L'organització, creiem que és perfecta, i Joan Gaspart es mereix un deu ja que ens deixa treballar amb total llibertat”.

Miralles aclamat
Mellado pensa que els juvenils David Ceballos, Adrià González i Sergi Teixidor tenen un gran futur, però ara la realitat és que el jugador de la pedrera, Oriol Miralles, que va debutar a Segona B el passat diumenge davant l'Osasuna, va fer aixecar el públic dels seus seients en dues accions i, una d'elles va significar el gol de Godino que va donar la victòria al Sant Andreu. Miralles ha estat quasi sis mesos de baixa ja que va tenir un segon desplaçament de ròtula. Un altre jugador del planter que està a punt de reaparèixer és Puiggarí, que va patir una 'triada' i que porta quasi mig any de baixa.
Al club hi ha 725 jugadors, 200 a l'escola, els quals es divideixen en 6 equips d'alevins, 6 d'infantils, 4 de cadets, 4 de juvenils, 2 de femení i el primer equip. Tots els jugadors del Sant Andreu són socis al preu simbòlic de 40 euros.
Anteriorment, la Ferran Martorell, tenia un contracte de col·laboració amb l'Espanyol, però ara mateix el Sant Andreu és independent, és a dir, no tenen compromisos amb clubs grans
Dos il·lustres a la directiva
El que succeeix al Sant Andreu és insòlit ja que un expresident del Barcleona, Joan Gaspart, i un de l'Espanyol, Ferran Martorell, són ara president i viceprident respectivament de l'entitat quatribarrada. Als dos els uneix una gran amistat personal des de fa molts anys i sempre han anat junts malgrat sentir diferents colors.
Joan Gaspart fa més de 25 anys que ajuda un club que ha passat per moments dramàtics i sempre la seva figura l'ha salvat.
Gaspart, a més a més, forma part de la Real Federación Española de Fútbol (RFEF) ja que és el vicepresident dels afers que tenen a veure amb la FIFA i la UEFA, a més de portar les relacions institucionals. També, dins la UEFA, actua com a membre del còmitè d'organització de la Lliga de Campions.
El president del club andreuenc no es intrusista i dóna absoluta llibertat a les persones que porten el futbol base, així mateix, no deixa que cap dels seus directius de l'entitat es fiqui en la tasca dels responsables d'aquesta parcel·la


Fuente: Mundo Deportivo