23.12.06

La polémica del Centenari

La web oficial de la U.E. Sant Andreu, mediante su colaborador Gabriel Pérez, publica hoy una entrevista a Quim Terré, un hombre que está al frente de un grupo de investigadores de la historia del Sant Andreu que ha estudiado, durante los últimos cinco años, los orígenes, fecha de fundación documentada, estadísticas históricas totales,... de nuestra querida entidad. El estudioso del equipo cuatribarrado pone a disposición su dirección de correo electrónica a quien quiera y pueda colaborar aportando datos históricos de nuestra entidad: qterre@gmail.com.
Sobre la decisión de la directiva actual a fijar el Centenari al 2.009, Quim Terré dice:
"El que si esta clar es l’escissió a l’any 1911 apareixent l’Avenc, que a l’any 1913 passa a dir-se Avenç de l’Esport i la fusió a l’any 1925 amb l’Andreuenc, l’Esport Ciclista Andreuenc i l’Agrupació Atlètica Vida formant la Unió Esportiva Sant Andreu. La Junta Directiva del Sant Andreu ens va demanar que els hi donéssim l’any de fundació i nosaltres els hi vam fer un informe dient que consultades diverses fonts, només havíem trobat aquesta que hem citat, fent esment naturalment que no havíem pogut consultar absolutament tot el publicat a l’època, però a menys que aparegués una prova primera, es a dir una prova documental de l’any en que es fa referència i no pas posteriors cites, per nosaltres la data dels orígens del club es el 1909. Això es el que vàrem dir a la Junta Directiva. A partir d’aquí fou decisió d’ella, exercint la seva potestat d’òrgan de govern de l’entitat, el fixar l’any 1909 o un altre data amb altres criteris, per celebrar el Centenari. I es va decantar per l’any 1909."
Curioso es su proyecto, del que dice que ahora mismo "s’està fent una exhaustiva base de dades, que pretén recopilar la major informació possible sobre els partits disputats,les competicions jugades, els resultats, les alineacions, els golejadors, etc... Perquè, hores d’ara hi ha algú que sigui capaç de dir quin es el jugador del Sant Andreu que mes partits ha vestit la nostra històrica samarreta? O qui és el que ha fet mes gols? Encara tenim molta feina a fer i qualsevol col·laboració que ens ajudi a aprofundir en la documentació que ens manca serà molt ben vingut."
Podéis leer la entrevista al completo AQUÍ .