30.1.07

Información de la Web Oficial

L'assemblea aprova la conversió del Sant Andreu en SAD

Gabriel Pérez El Sant Andreu serà una Societat Anònima Esportiva. Així ho han decidit els socis quatribarrats en l'assemblea que s'ha celebrat al Col·legi Jesús Maria i Josep. Després d'escoltar les explicacions que ha donat el president Joan Gaspart, els assistents han donat l'aprovació a la transformació en SAD i ara el procés continuarà fins a culminar el proper mes de juny.
L'acte ha començat amb el parlament del mandatari andreuenc, que ha explicat els motius pels quals demanava l'OK del soci per la conversió del club en Societat Anònima Esportiva. Gaspart ha deixat clar que és una mesura que a ell no li agrada, però que és la solució per assegurar el futur de l'entitat. "El cor em diu que no, però el cap em diu que sí. Una SAD és una pèrdua d'identitat del club, però no hi ha un altre solució. No podem seguir amb la situació actual. Aquest any hi tornarà a haver-hi prop d'un milió d'euros de dèficit que cobriré jo. Hem buscat alternatives, però no les hi ha. L'Ajuntament no ens dona més que una mínima subvenció i no hem trobat sponsors prou atractius", ha explicat el president quatribarrat.
A la votació definitiva, 89 socis han votat a favor, 25 en contra i hi ha hagut set abstencions. Així doncs, s'ha aconseguit els dos terços que, segons els Estatuts de la Unió Esportiva Sant Andreu es necessitaven per aprovar una mesura tant important com la transformació del club en Societat Anònima Esportiva.
El Sant Andreu tindrà un capital social d'uns 3,5 milions d'euros, que es distribuirà en accions de 10 euros. Gaspart ha indicat que "vull que tots els socis actuals siguin accionistes, encara que sigui amb només un títol". En aquest sentit, la primera fase de la capitalització, que està previst que comenci al mes de març, serà només oberta als socis del club.
Dues coses més cal destacar de l'assemblea. El primer és la informació que ha revelat Gaspart sobre el futur del Narcís Sala. El camp podria tenir el seu temps comptat si es compleix la idea actual de l'Ajuntament de Barcelona, que preveu la construcció d'unes noves instal·lacions per al club prop del que serà l'intercanviador de La Sagrera.
Per finalitzar, l'assemblea ha fet un minut de silenci en memòria de l'ex vice president del club andreuenc, Javier Capdevila, que va morir el passat cap de setmana. Ha estat un moment emotiu que ha tancat una nit que passarà a la història de la Unió Esportiva Sant Andreu.